Albume muzicale

Acest prim album muzical reprezintă încununarea efortului susţinut a 25 de corişti, care au preferat să creadă din toată inima că SE POATE. Deşi uneori descurajarea lovea crunt asupra noastră, totuşi Dumnezeu ne-a ajutat. Toate etapele prin care trebuia să trecem până la apariţia Cd-ului au fost în „regim de urgenţă”. Primele repetiţii au început în octombrie 2008. Prin eforturile susţinute ale pianistului Andrei Enea, toate negativele erau disponibile la jumătatea lunii decembrie, astfel încât la sfârşitul anului să poată fi gata chiar şi înregistrările. În februarie 2009, Spre zări albastre era deja disponibil celor care aveau să devină în scurt timp ascultători fideli ai Corului bărbătesc Moisei. Domnul ne-a ajutat de-atunci să credem că indiferent de problemele ce aveau să vină asupra noastră, calea era şi este Spre zări albastre. Radio Vocea Speranţei şi mai apoi Speranţa TV aveau să difuzeze în formă audio şi, respectiv video piesele muzicale din acest album.


Deşi era greu de crezut că vom continua să cântăm, timpul deja petrecut împreună crea în noi acel sentiment al apartenenţei fiecăruia la Corul bărbătesc Moisei. Între timp, numărul coriştilor a crescut, tot mai mulţi tineri exprimându-şi dorinţa de a ne însoţi. Oarecum, titlul acestui album muzical face referire la „glasul” care răsuna în inima celor indecişi. Spre deosebire de piesele primului CD, care erau cunoscute destul de bine datorită vechimii lor, acest album a necesitat un efort mult mai pronunţat, dat fiind faptul că repertoriul era în mare măsură unul nou. Domnul însă ne-a ajutat, iar prin susţinerea familiilor noastre, prin aprecierile aduse fie de prieteni sau chiar necunoscuţi, înregistrările au fost făcute la finele anului 2010, iar albumul şi-a făcut apariţia în martie, 2011.


Din 2008 (anul reînființării corului) ne-am bucurat de multe experiențe frumoase împreună. Chiar dacă am schimbat puțin obiceiul ca la intervalul de 2 ani să apară un nou album muzical, totuși sperăm ca așteptările să nu vă fie înșelate. Vă recomandăm acest Cd, dat fiind faptul că o bună parte din cele 14 imnuri pregătesc sufletul pentru o adevărată închinare. Dedicăm acest album muzical Creatorului, pentru că doar Lui I se cuvine ÎNCHINAREA noastră. Nu putem să nu vă mulțumim celor care vă rugați pentru noi, celor care ne ascultați sau ne vizionați la Speranța Tv. Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost mereu aproape și ne-au susținut: familiile noastre, Levente Boszormenyi (tehnicianul de sunet), Gabriel Lucaci (pianistul). Sperăm ca și pe mai departe să continuăm drumul pe care am pornit împreună.


Acest al patrulea album muzical este o DEVOŢIUNE a sufletului. Imnurile interpretate conturează în linii fine viaţa creştinului, din momentul naşterii şi până dincolo de tărâmul lumii cotidiene. Totul se dezvoltă în lumină şi creşte până la deplinătatea spirituală absolută. Astfel, copleşit de Soarele neprihănirii, credinciosul este mereu pe punctul de a cânta un cântec nou, fără a-i fi teamă în vreun fel de primejdiile ce-l pândesc la tot pasul. Acea zi de final, nu este pentru el o zi a judecăţii, care aduce pedeapsa, ci o ocazie de bucurie, un început al unei noi etape de dezvoltare, fără suferinţă, durere, despărţire sau moarte.


Descriere Album 5